Najbolje ljetne gume za 2023. godinu / Autobild

Najbolje ljetne gume za 2023. godinu / Autobild

Ljeto je već na pragu, a s njime dolazi vrijeme za zamjenu zimske gume ljetnom. Ako ste u potrazi za novim setom ljetnih guma, važno je znati na što trebate obratiti pozornost kako biste izabrali najbolju opciju za vaše vozilo.

Prema testovima koje su proveli renomirani portali poput Autobild-a, ove godine najbolje ljetne gume su Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 i Dunlop Sport Maxx RT2. Ove gume su se istaknule po svojoj izvrsnoj performansi na suhom i mokrom kolniku, kao i po izdržljivosti i trajnosti.

No, osim ovih najboljih, na tržištu postoji i mnogo drugih kvalitetnih ljetnih guma koje se mogu prilagoditi vašim potrebama i budžetu. Pri odabiru ljetne gume, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora.

Prvo, veličina gume. Vaša nova ljetna guma mora biti iste veličine kao i zimska guma koju ste upotrebljavali tijekom zime. Važno je paziti na dimenzije i način na koji se guma montira, kako bi osigurali najbolju moguću performansu i sigurnost.

Drugo, tip gume. Ljetne gume su dizajnirane za vožnju na suhom i mokrom kolniku, ali različiti proizvođači koriste različite tehnologije i materijale kako bi poboljšali njihove performanse. Na primjer, neke gume mogu biti namijenjene za sportska vozila s visokom brzinom, dok su druge namijenjene za terenska vozila.

Treće, marka i model gume. Kao što smo već spomenuli, neki od najboljih proizvođača ljetnih guma su Continental, Michelin, Bridgestone, Pirelli, Goodyear i Dunlop. No, i drugi proizvođači nude kvalitetne ljetne gume, pa je važno istražiti opcije i provjeriti recenzije drugih vozača kako bi pronašli najbolju opciju za vas.

Četvrto, cijena. Ljetne gume mogu biti prilično skuplje od zimskih guma, ali to ne znači da morate izdvojiti veliku svotu novca za kvalitetnu gumu. Mnogi proizvođači nude srednju klasu guma koje pružaju dobre performanse po pristupačnoj cijeni.

Prema istraživanjima renomiranih portala o auto gumama, poput autobild-a, najbolje ljetne gume za 2023. godinu su sljedeće:

  1. Michelin Pilot Sport 4S

Michelin Pilot Sport 4S smatra se jednom od najboljih ljetnih guma na tržištu. Ova guma nudi izvrsne performanse u suhim i mokrim uvjetima, kao i izvrsno prianjanje u zavojima. Također nudi vrlo dobro rukovanje na mokrim cestama, što je ključno za sigurnu vožnju.

  1. Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 je još jedna izvrsna ljetna guma koja nudi izvrsne performanse u suhim i mokrim uvjetima. Ova guma nudi vrlo dobro prianjanje na mokrim cestama, kao i izvrsno rukovanje i stabilnost u zavojima. Također ima nisku razinu buke, što ga čini vrlo udobnim za vožnju.

  1. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 je odlična ljetna guma koja nudi izvrsne performanse u suhim i mokrim uvjetima. Ova guma ima vrlo dobro prianjanje na mokrim cestama, kao i izvrsno rukovanje i stabilnost u zavojima. Također ima nisku razinu buke, što ga čini vrlo udobnim za vožnju.

  1. Bridgestone Potenza S001

Bridgestone Potenza S001 je još jedna odlična ljetna guma koja nudi izvrsne performanse u suhim i mokrim uvjetima. Ova guma ima vrlo dobro prianjanje na mokrim cestama, kao i izvrsno rukovanje i stabilnost u zavojima. Također ima nisku razinu buke, što ga čini vrlo udobnim za vožnju.

  1. Pirelli P Zero

Pirelli P Zero je također vrlo dobra ljetna guma koja nudi izvrsne performanse u suhim i mokrim uvjetima.

Više pogledajte na: https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm