Gume za sportske automobile: pregled najboljih performansi i performansi na suhom i mokrom kolniku

Gume za sportske automobile: pregled najboljih performansi i performansi na suhom i mokrom kolniku

Sportski automobili zahtijevaju gume koje mogu pružiti najbolje performanse na suhom i mokrom kolniku. S obzirom na to da su sportski automobili namijenjeni vožnji s visokom brzinom, gume moraju biti u stanju osigurati optimalnu kontrolu i stabilnost u svim uvjetima vožnje. ADAC-ov test ljetnih automobilskih guma pruža pregled najboljih guma za sportske automobile, a u ovom članku ćemo se fokusirati na njihove performanse na suhom i mokrom kolniku.

Suhi kolnik

Kada je riječ o suhom kolniku, sportski automobili trebaju gume koje mogu pružiti izvrsnu vuču i precizno upravljanje. Prema ADAC-ovom testu ljetnih automobilskih guma, najbolje gume za sportske automobile na suhom kolniku su Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4, i Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5.

Continental PremiumContact 6 su gume koje su dizajnirane za sportske automobile visokih performansi. One pružaju izvrsnu stabilnost u zavojima i vrlo dobro prianjanje u svim uvjetima vožnje. Osim toga, ove gume imaju nisku razinu buke i pružaju udobnu vožnju.

Michelin Pilot Sport 4 su gume koje su namijenjene za sportske automobile srednjih i visokih performansi. One pružaju izvrsno prianjanje na suhom kolniku i imaju visoku razinu stabilnosti u zavojima. Ove gume također imaju nisku razinu buke i pružaju vrlo dobru udobnost vožnje.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 su gume koje su dizajnirane za sportske automobile visokih performansi. One pružaju izvrsno prianjanje na suhom kolniku i imaju visoku razinu stabilnosti u zavojima. Osim toga, ove gume imaju nisku razinu buke i pružaju vrlo dobru udobnost vožnje.

Mokri kolnik

Kada je riječ o mokrom kolniku, sportski automobili trebaju gume koje mogu pružiti izvrsno prianjanje i kontrolu na mokrom kolniku. Prema ADAC-ovom testu ljetnih automobilskih guma, najbolje gume za sportske automobile na mokrom kolniku su Pirelli P Zero, Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4, i Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5.

Pirelli P Zero je također vrlo dobra guma na mokrom kolniku, s dobrim karakteristikama protiv akvaplaninga. Guma Pirelli P Zero je jedna od najpopularnijih guma među sportskim automobilima, a nudi vrhunske performanse na suhom i mokrom kolniku. Ova guma ima specijaliziranu mješavinu gume koja pruža izvrsno prianjanje na suhom kolniku, dok njeni kanali osiguravaju bolje odvajanje vode na mokrom kolniku.

Pirelli P Zero također ima nisku razinu buke i vibracija, što znači da je vrlo ugodna za vožnju, čak i na dužim putovanjima. Ova guma također ima odlične karakteristike pri kočenju, što je ključno za sportske automobile, a također nudi izvrsnu trajnost i otpornost na habanje.